Aquest espai vol ser un racó d'art. en el que hi vull mostrar els meus interessos artístics: les meves obres i exposicions , articles o critiques d'art, activitats artístiques, el procés de creació d’una obra d'art, informar de les diferents exposicions actuals, parlar de les dones artistes, mostrar blocs interessants del mon de les arts...

El projecte: parelles artístiques

La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO), amb el suport de l’Obra Social d’Unnim Caixa, organitza des de fa sis anys el projecte Parelles Artístiques, experiències creatives per la salut mental.  És una exposició itinerant d'obres artístiques que són fruit del treball a “quatre mans” entre artistes amateurs -usuaris dels serveis de salut mental- i artistes professionals, els quals treballen per parelles.
Més informació: projecte parelles artístiques

L'associació del FAR de la Garriga   volia iniciar aquest projecte de parelles artístiques al poble de la Garriga, com ja s'estava fent a altres pobles de Catalunya, i necessitaven 4 persones pintores que hi volguessin participar.El Marc i jo, hem estat una d'aquestes parelles artístiques del poble de la garriga. 
Des del mes de juny ens vam anar trobant un cop a la setmana en el meu taller de pintura. Les primeres sessions van ser de presa de contacte. En Marc no havia treballat mai amb pintura i les primeres setmanes van ser d'experimentació i familiarització amb els pinzells i el color. Un cop superada aquesta primera fase , fent diferents treballs en petit format, ens vam començar a plantejar quin quadre a quatre mans volíem fer.Van sortir diferents idees i finalment vam decidir fer un quadre abstracte amb la tècnica del collage i la pintura. 

Volíem representar les quatres estacions de l'any a través dels colors i les textures. 
 


Ens vam posar a treballar a quatre mans sobre un llenç de 90 x 80 cm. Pel Marc era el primer cop que pintava sobre una tela. 
 
Durant 2 mesos, en Marc i jo vam experimentar l'art de pintar a quatre mans. Cada un amb la seva aportació i tots dos amb un únic objectiu comú. Al mes d'octubre vam acabar el quadre per la primera exposició i l'experiència va ser molt gratificant.

 

 

Marc Marzo i Ester Peris

LES QUATRE ESTACIONS ABSTRACTES
Tècnica mixta sobre tela, 92 X 74 cm


Entrevista a la Televisió del vallés oriental:  
parelles artistiques a la Garriga


Per més informació de l'exposició:  http://exposicionsart.blogspot.com

5 comentaris:

Helena Bonals ha dit...

És molt bell, i la composició esglaonada és molt ben trobada. Evidentment: hivern, primavera, estiu, tardor. Totes quatre interrelacionades. Una abstracció amb elements de connexió amb la realitat: la neu, la natura verda, els cargols de mar, les fulles.

GEMMA ha dit...

Ester, trobo que és un projecte artístic i humà preciós, una oportunitat per experimentar a dues bandes: una aportant la seva experiència i l'altre la seva gran il.lusió d'estrenar-se. I segur que els dos heu sortit enriquits de l'intercanvi colorístic ple de sensacions i impressions dificils d'explicar perquè l'art té la joia de posseir una plaent màgia inexpressable però del tot sentida.

Petonets

Ester ha dit...

Gràcies Helena i Gemma. Ha estat una experència molt enriquidora. Pintar a quatre mans t'aporta un munt de sensacions que sola no les pots tenir. Ens vam inspirar amb els colors i les sensacions que ens transmetien les 4 estacions de l'any. I les vam posar a la tela com si fossin peces d'un trencaclosques.
Anàvem provant diferents maneres de pintar plegats: giràvem l'obra, ens intercanviàvem els llocs, pintàvem junts els mateix tros i de tant en tant paràvem, ens allunyàvem de l'obra, comentàvem el que estàvem fent i ens hi tornàvem a posar. Pintes sabent que el quadre te quatre mans i quatre ulls que miren, pensen creen i senten diferent. Va ser divertit

Eduard ha dit...

Em sembla admirable el resultat d'un projecte que, d'altra banda, ja resulta admirable pel sol fet de ser concebut i dut a la pràctica.

Ester ha dit...

Gràcies Eduard.